Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στιγμές



Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής σου αποθηκεύεις ακούσματα, εικόνες, συναισθήματα και η ιστορία πάει λέγοντας. Ας πούμε στιγμές! Από αυτή την πολυπλοκότητα διαμορφώνεις το εσωτερικό κομμάτι και το εξωτερικό κομμάτι του εαυτού σου. Ωστόσο είναι και οι φορές εκείνες που θα φύγεις από τα όρια του δικού σου προσανατολισμού και φορές που θα θελήσεις να διαγράψεις και να γυρίσεις πίσω. Υπάρχει όμως αυτό το περιθώριο διεκδίκησης που λαχταράς; Και αλήθεια διεκδικείς ή μήπως απλά περιμένεις;

Πολλές φορές ψάχνεις το μέρος εκείνο που θα κρυφτείς απ’ όλους και απ' όλα! Από τον εαυτό σου όμως μπορείς;


Ξέρεις, ουσιαστικά πρόκειται για την προσωπική σου ελευθερία ή αλλιώς για κείνο τον δικό σου δυνατό παλμό που κρατάς. Η αρμονία εκείνη που έρχεται όταν σε βρεις και δημιουργήσεις μέσα σου. Είναι αυτό ακριβώς που αδυνατείς να ερμηνεύσεις, όμως βρίσκεται εκεί και είναι η πιο δυνατή στιγμή, η στιγμή της αλήθειας σου.


Στιγμές λοιπόν που θα πεις «γαμώτο», στιγμές από κείνες που θα ήθελες να κρατήσουν περισσότερο, στιγμές που θα δεις τον εαυτό σου αντίκρυ και όλες εκείνες οι στιγμές που θα χαθείς και φτου κι από την αρχή! Πολλές φορές αρκεί μια στιγμή να σε αδειάσει. Πολλές φορές αρκεί μια στιγμή για να νοιώσεις ολοκληρωμένος, άνθρωπε! Όλα, το οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά, πίσω, παντού, αρκεί μια στιγμή!


Αναρωτιέμαι όμως κι αν μένουμε στις σκέψεις; Αν δηλαδή εγκλωβίζουμε τις στιγμές μας μέσα σε μια σκέψη;


Στιγμές που ματαιώσαμε και στιγμές που ματαίωσαν άλλοι για μας. Στιγμές που εκφράστηκες με ένα ‘’συγνώμη’’ και ένα ‘’ευχαριστώ’’ και κείνες οι στιγμές που πήρες σιωπή είτε έδωσες τη σιωπή σου. Όλα στιγμές! Αν δεν αρκεστούμε στη στιγμή ως λέξη θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τη μέγιστη σημασία της κάθε στιγμής. Σκέψου το. Δες το ίσως ως κομματάκι, τη κάθε στιγμή, στο μεγάλο αυτό παζλ της ζωής σου. Όσο εσύ τοποθετείς σωστά το κάθε κομμάτι (στιγμή), αυτόματα καλύπτεις κενά. Τα κενά εκείνα που μας κρατούν πίσω. Τα κενά που έχει ο καθένας μας.


‘’και αν η κάθε στιγμή που σε κοιτώ μοναδική, μου αρκεί να βρω λόγους να ζήσω περισσότερες ‘’...κάπως έτσι.

Ευαγγελία Μυλωνά
http://simplylife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου